Review: Andre

Velen van ons maken helaas een moeilijke periode door. Via mijn werkgever kwam ik in contact met SBVitaalgroep. Ik wil het woord ‘helaas’ nuanceren, want achteraf gezien was het een cadeautje. Vanaf de eerste kennismaking voelde ik een klik. Geen zweverig gedoe of meehummen, maar iemand die heel direct spiegelde. Voor mij was dit absoluut de juiste aanpak.

Eerst hadden we een kennismakingsgesprek om wederzijds af te tasten of er een match was om met elkaar aan de slag te gaan. Die match was er zeker. We begonnen samen aan het traject. “Hoe is het?” vroeg SBVitaalgroep tijdens ons eerste echte gesprek. Ik antwoordde “goed”, waarop ze me vertelden dat ik dan beter weer kon gaan. “Als het goed gaat, kan ik niks voor je doen.”

Ik voelde veel herkenning in de gesprekken. Soms een stukje theorie over hoe situaties werken, aangevuld met een praktijkvoorbeeld. Ze spiegelden hoe ik de zaken zag versus hoe ik het ook zou kunnen zien. In mijn geval ging het vooral om het aanbrengen van nuance in mijn manier van communiceren. Niet oordelend, maar een suggestie hoe je met andere woorden dezelfde boodschap beter kunt overbrengen.

Ook kreeg ik bevestiging dat mijn ideeën en manier van denken niet verkeerd waren, maar enkel wat nuance vroegen. In het begin van mijn traject kreeg ik de opdracht om echt even afstand te nemen van mijn werk en dingen te doen die ik leuk vond, waardoor ik weer dichter bij mezelf kwam.

Waar ik een stukje felheid van mezelf als manco zag, hielp SBVitaalgroep me beseffen dat dit juist ook een kracht is. Ik kan niet anders dan blij zijn dat ik dit heb mogen doen. Het heeft mij absoluut geholpen om door te gaan waar ik mee bezig was, maar nu met een aantal extra handvatten als bagage. Dit maakt het zowel zakelijk als privé allemaal net wat makkelijker en meer ontspannen. Achteraf gezien een heel mooi cadeautje.