Review: Marlot

Burn-out

Na een intensieve periode met veel werkdruk bleek het ook voor mij onvermijdelijk. Op een dag stortte ik in. Waar ik aanvankelijk dacht dat ik na een extra weekje rust wel weer verder kon, bleek al snel dat dit onzin was en ik moest toegeven aan de situatie. De huisarts vertelde me dat ik een burn-out had en dat ik met iemand moest gaan praten.

Mijzelf opnieuw leren kennen

Dus dat deed ik en ik startte een traject bij een psycholoog. Daar werd ik geholpen doordat ik mijn verhaal kwijt kon en met oefenen de eerste stappen zette naar het opnieuw leren voelen. Maar al snel besefte ik dat dit traject alleen mij niet verder zou helpen. Daarom ging ik op zoek naar een meer praktische aanpak en kwam ik bij SBVitaalgroep terecht. Bij het eerste gesprek voelde ik meteen: dit is wat ik nodig heb. Iemand die me, zonder fratsen, vertelt waar het op staat en die me een ‘schop onder mijn kont’ kan geven. Tegelijkertijd hielpen ze me begrijpen waarom ik op bepaalde situaties reageerde zoals ik deed. Ook de EMDR-therapie die ik via SBVitaalgroep kreeg, heeft mij enorm geholpen trauma’s een plek te geven.

Realistische aanpak

De praktische en realistische aanpak heeft ervoor gezorgd dat mijn zelfvertrouwen de boost kreeg die het nodig had en ik sterker in mijn schoenen ben gaan staan. Dat merk ik tot op de dag van vandaag: ik laat me niet meer gek maken, durf me uit te spreken en ‘nee’ te zeggen, en ervaar daardoor veel meer rust. De reis hier naartoe was niet altijd even gemakkelijk, maar ik ben inmiddels dankbaar voor het feit dat dit mij is overkomen en de hulp van SBVitaalgroep die ik heb mogen ontvangen.