Review: Anoniem

Als je op een gegeven moment ‘omvalt’ omdat je accu leeg is of je te diep in het rood staat, is dat een indrukwekkende en diepe ervaring. Zo’n gebeurtenis doet je aan jezelf twijfelen en komt vaak onverwacht, vooral als je dacht dat het jou niet zou overkomen met je jarenlange ervaring en stabiele karakter.

Het is dan erg fijn als er direct hulp wordt aangeboden, vooral in tijden van maandenlange wachtlijsten. Mijn coach bij SBVitaalgroep voelde direct heel goed aan; dezelfde leeftijd, hetzelfde geslacht, dezelfde visie. Kortom, er was een fijne klik.

Eerst had ik een intake waaruit bleek dat ik behoorlijk overspannen was, gevolgd door wekelijkse gesprekken van een uur. In die gesprekken zijn we samen op zoek gegaan naar de oorzaken. Wat mij bijzonder heeft geholpen, is inzicht krijgen in wat er met mij gebeurd is en wat ik nu vooral wel en niet moet doen. Ook mijn gezin werd daarbij betrokken, wat best ingrijpend was.

Vervolgens werd er gekeken naar mijn levensloop en eventuele ingrijpende gebeurtenissen of trauma’s, zowel op werk als privé. Daarna kreeg ik tools aangereikt waarmee ik aan de slag moest. Dit was zeer confronterend, maar ook leerzaam en zinvol.

Kortom, het was een zeer intensief maar heilzaam proces, een aanrader voor iedereen, wellicht ook preventief.